Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Uitgeschakelde Haase baalt van 'gemiste kans'

Uitgeschakelde Haase baalt van 'gemiste kans'

Cheer!

MELBOURNE - Robin Haase baalt ervan dat hij de kans heeft laten lopen om Alexander Zverev te verslaan op de Australian Open. Hij verloor dinsdag in de eerste ronde met 6-2, 3-6, 5-7, 6-3 en 6-2 van de 19-jarige Duitser.

Deel dit artikel op social media

De 29-jarige Hagenaar slaagde er in het begin van de vierde set niet om in zijn break voorsprong vast te houden. In plaats daarvan liet hij de Duitser terugkomen en verloor hij zijn partij in vijf sets.

"Het was een goede wedstrijd, maar omdat ik die kansen op een dubbele break in de vierde set miste, zit ik hier toch met het gevoel van: dit is een gemiste kans. Ik heb het aan mezelf te wijten."

Haase verzuimde de wedstrijd koel uit te serveren toen de Duitser in de problemen raakte. "In de tweede set ging het gelijk op en toen zag je dat hij ook niet zo zeker was van zijn zaak."

"Toen werd ik onrustig en dan merk je dat je meer fouten gaat maken. In mijn hoofd was het bij wijze van spreken al 3-0.''

Frustratie

"Haase serveerde erg goed vandaag", vond Zverev. "In het begin van de tweede set kwam ik moeilijk in de rally's. Mijn eigen service liep ook niet."

Toen Zverev met een dubbele fout de eerste game van de vierde set verloor, sloeg hij in frustratie zijn racket stuk op de baan. "Ik denk dat het me heeft geholpen dat ik mijn frustratie heb laten lopen. Soms moet je het gewoon even laten gaan. Het voelde erg goed dat ik hem snel daarna terug kon breken."

Zverev beaamde dat hij in de vierde set vreesde voor een nederlaag. "Als je met 0-2 en 0-40 achterstaat, gaan er wel dingen door je hoofd. Maar ik wist dat ik mijn best moest blijven doen. Ik ben blij dat ik me er uit heb kunnen knokken."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robin aan!