Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tweede wereldtitel voor zitskiër Kampschreur

Tweede wereldtitel voor zitskiër Kampschreur

EK en WK

Cheer!

TARVISIO – Paralympisch zitskiër Jeroen Kampschreur is wereldkampioen geworden op de reuzenslalom. In de Italiaanse Alpen bij Tarvisio was de 17-jarige Nederlander net als op de supercombinatie de snelste. Het zilver ging naar de Amerikaan Andrew Kurka, brons was voor Markus Gfatterhofer uit Oostenrijk.

Deel dit artikel op social media

De reuzenslalom is traditioneel een onderdeel waar veel skiërs goed op presteren. Het parcours in Tarvisio bleek echter erg selectief. Alleen bij de zitskiërs bereikten er al dertien van de 29 deelnemers de finish niet foutloos. “Ik maakte zelf in de eerste run ook een redelijke fout, maar ik wist de race wel goed af te maken”, zegt de kersverse wereldkampioen. “Ik baalde toen ik aan de finish kwam, maar iedereen maakt op deze piste fouten, dus stond ik tot mijn verbazing na de eerste run op de tweede plaats. In de tweede omloop was er dus nog van alles mogelijk.”

Vertrouwen

Ook in de tweede run zag Kampschreur veel concurrenten fouten maken. “Het gebeurt me vaker”, lacht hij. “Als ik het op een bepaalde piste goed doe, vliegt de helft eruit. Hoe moeilijker de piste, hoe harder ik er overheen ga.” De jonge Nederlander startte als voorlaatste, met alleen Gfatterhofer nog achter zich. Kampschreur: “Voor hem was ik niet bang, hij maakt vaak wel wat foutjes. Dus toen ik met de snelste tijd over de finish kwam, had ik eigenlijk al het vertrouwen dat ik had gewonnen. En dat bleek terecht.”

Slotdag

Naast Kampschreur finishten de Nederlanders Niels de Langen en Floris Meijer respectievelijk als elfde en veertiende op de reuzenslalom. Staande skiër Jeffrey Stuut, eerder deze WK goed voor twee bronzen medailles, finishte als tiende. Anna Jochemsen startte de tweede run bij de staande skiërs niet. Zitskiër Linda van Impelen wist de finish in haar eerste run helaas niet te bereiken. Morgen worden de wereldkampioenschappen afgesloten met de slalom.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Niels, Jeffrey en Floris aan!