Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Trucker De Rooy raakt leiding kwijt in ingekorte etappe Dakar Rally

Trucker De Rooy raakt leiding kwijt in ingekorte etappe Dakar Rally

Cheer!

Trucker Gerard de Rooy is dinsdag de leiding kwijtgeraakt in de Dakar Rally. De winnaar van vorig jaar eindigde in de ingekorte achtste etappe op zeven minuten en dertien seconden van winnaar Martin van den Brink.

Deel dit artikel op social media

De Rus Dmitry Sotnikov is de nieuwe leider bij de trucks. De Rus begon dinsdag met een achterstand van ruim twee minuten op De Rooy en was in de achtste etappe in zijn Kamaz ruim vier minuten sneller dan de Nederlander.

De Rooy staat nu derde in het klassement, op 2.20 minuten van Sotnikov. De Rus Eduard Nikolaev eindigde dinsdag als derde op 42 seconden van Van den Brink en is de nieuwe nummer twee van de algemene rangschikking, op een kleine twee minuten van zijn landgenoot.

Van den Brink, die in het klassement geen rol van betekenis speelt, boekte zijn tweede etappezege van deze rally. Eerder was de Nederlander de snelste in de tweede rit.

Weersomstandigheden

De truckers hoefden in de achtste etappe maar 174 kilometer af te leggen. De proef van het Boliviaanse Uyuni naar het Argentijnse Salta was eigenlijk 490 kilometer, maar de organisatie besloot de etappe vanwege de slechte weeromstandigheden in te korten.

Zware regenval boven Bolivia maakte een deel van het parcours onbegaanbaar. De rally in Zuid-Amerika wordt dit jaar geteisterd door noodweer. De etappe van zaterdag werd al helemaal afgelast.

De Dakar Rally eindigt zaterdag in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!