Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Trucker De Rooy legt zich neer bij derde plek in klassement Dakar

Trucker De Rooy legt zich neer bij derde plek in klassement Dakar

Cheer!

Trucker Gerard de Rooy heeft zich erbij neergelegd dat titelprolongatie zo goed als verkeken is in de Dakar Rally.

Deel dit artikel op social media

De winnaar van 2012 en 2016 bezet met nog één laatste rit voor de boeg de derde plek, met bijna veertig minuten achterstand op klassementsleider Eduard Nikolaev en zo'n 25 minuten op nummer twee Dmitry Sotnikov.

"Dat ik nog iets kan met die eerste twee plaatsen, heb ik uit mijn hoofd gezet", zegt de 36-jarige De Rooy. "Al is in de Dakar pas iets zeker na de laatste finish."

​Het gat met nummer vier Federico Villagra is daarentegen dusdanig groot dat de Brabander zich geen zorgen meer hoeft te maken over zijn podiumplek. Zijn Argentijnse teammaat volgt op twintig minuten van de tweevoudig Dakar-winnaar.

De twaalfde en laatste etappe telt zaterdag in totaal 786 kilometer, waarvan maar een klein deel meetelt voor het klassement. "Ik denk niet dat Federico me op de laatste zestig kilometer gaat aanvallen", voorspelt De Rooy.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!