Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Titelverdediger De Rooy hoopt in tweede week Dakar Rally toe te slaan

Titelverdediger De Rooy hoopt in tweede week Dakar Rally toe te slaan

Cheer!

ASUNCION - Gerard de Rooy begint maandag als titelverdediger bij de trucks aan de Dakar Rally. De Brabander is van plan weinig anders te doen ten opzichte van vorig jaar.

Deel dit artikel op social media

"Het is zaak in de eerste week weinig tijd te verliezen en in de tweede week toe te slaan. Zeker de eerste paar dagen ga ik echt niet volle bak. In de regen, met spekgladde modder op smalle paden, kun je alleen maar verliezen", aldus De Rooy in aanloop naar de woestijnrally.

De Dakar Rally begint dit jaar in de Paraguayaanse hoofdstad Asunción en eindigt na twaalf etappes en bijna 9000 kilometer verder in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. 

Veel van die kilometers worden verreden in ijle lucht; in liefs zes ritten passeren de voertuigen de grens van 3000 meter hoogte. Zwaartepunt van de rally ligt in de tweede week, waarbij de negende etappe eruit springt. De rit van Salta naar Chilecito is bijna 1000 kilometer lang, waarvan ruim 400 meetellen voor het klassement.

Regen

De Rooy reed in aanloop geen andere rally's, maar testte wel veel met de Iveco-truck. Hij heeft opnieuw de Spanjaard Moises Torrallardona mee als navigator en de Pool Darek Rodewald als monteur.

De Rooy kijkt met spanning naar de start, want weersverwachtingen beloven veel regen. ''We moeten het afwachten, maar het ziet er niet goed uit. Aan de andere kant: het is voor iedereen hetzelfde. Ik gooi de regenbanden er wel onder."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!