Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Thalita de Jong kan door blessure titel niet verdedigen bij WK veldrijden

Thalita de Jong kan door blessure titel niet verdedigen bij WK veldrijden

Cheer!

BIELES - Thalita de Jong kan zaterdag in het Luxemburgse Bieles haar titel bij het WK veldrijden niet verdedigen. De 23-jarige Nederlandse heeft een te zware blessure opgelopen bij een val zondag in de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide.

Deel dit artikel op social media

Onderzoek in het ziekenhuis wees maandag uit dat De Jong een spierscheuring in haar bovenbeen heeft, waardoor haar seizoen voorbij is.

"Best vervelend", zegt de renster tegen Omroep Brabant. "Maandagochtend had ik nog een beetje goede hoop, maar nu is het definitief. Ik maakte echt vorderingen, maar uit de MRI-scan blijkt toch dat het echt niet gaat."

Bondscoach Gerben de Knegt had De Jong eerder op maandag nog wel in zijn WK-selectie opgenomen, maar hij hield toen al een flinke slag om de arm.

Sophie de Boer, Maud Kaptheijns, Lucinda Brand en topfavoriete Marianne Vos reizen wel af naar Luxemburg. Het is nog niet bekend of er een vervanger wordt opgeroepen voor De Jong.

De Brabantse won vorig jaar de wereldtitel in het Belgische Zolder door de Française Caroline Mani en de Belgische Sanne Cant voor te blijven. De vrouwen beginnen zaterdag om 15.00 uur aan hun WK-cross.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!