Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schoonspringster Uschi Freitag beëindigt topsportcarrière

Schoonspringster Uschi Freitag beëindigt topsportcarrière

Cheer!

NIEUWEGEIN - Schoonspringster Uschi Freitag heeft aangekondigd haar topsportcarrière te beëindigen. Na het behalen van de Olympische Spelen heeft Uschi een langere rustperiode ingelast om haar studie op te pakken en na te denken over de toekomst.

Deel dit artikel op social media

"Ik heb na Rio afgesproken met mijn coach Balazs Ligart dat ik een lange pauze zou nemen, zodat ik mijn lichaam en mijn hoofd rust kan geven na 22 jaar deze sport uitgeoefend te hebben. Deze pauze heb ik ook gebruikt om mijn studie weer op te pakken. Ondertussen ben ik gestart met de trainingen, maar ben ik tot de conclusie gekomen dat ik niet door wil gaan met topsport. Er komt een nieuw hoofdstuk in mijn leven aan, namelijk een maatschappelijke carrière." Uschi heeft in 2012 de overstap gemaakt vanuit Duitsland naar Nederland, om haar sportcarrière voort te zetten in combinatie met een opleiding aan de Fontys Hogeschool die ze dit jaar gaat afronden.

Bondscoach Balazs Ligart vindt het uiteraard jammer, maar begrijpt Uschi’s keuze. "Uschi heeft een fantastische topsportcarrière achter de rug met vele internationale successen. Ik ben er trots op dat we afgelopen zomer samen haar droom waar hebben kunnen maken in Rio."

Uschi behaalde in haar topsportcarrière deelname aan de Olympische Spelen in Rio, 2x zilver op een EK, 2x brons op een EK, 1x brons tijdens World Series, vele Grand Prix medailles, 15 Duitse titels en 10 Nederlandse titels.

"Ik wil de KNZB, sponsor Variopool, en alle mensen die ervoor gezorgd hebben dat ik mijn droom, de Olympische Spelen, kon waarmaken, heel erg bedanken. Ik waardeer alle steun enorm en ik zal er altijd met een glimlach op terugkijken".

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Uschi aan!