Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ronald Mulder en Verbij op podium bij tweede 500 meter in Berlijn

Ronald Mulder en Verbij op podium bij tweede 500 meter in Berlijn

EK en WK

Cheer!

BERLIJN - Ronald Mulder en Kai Verbij zijn zondag op de tweede omloop op de 500 meter bij de World Cup in Berlijn respectievelijk tweede en derde geworden. De winst ging naar de Rus Ruslan Murashov.

Deel dit artikel op social media

Murashov kwam in de slotrit tot 34,81 en boekte zijn derde wereldbekerzege van het seizoen. Daarmee was hij nipt sneller dan Mulder, die twee ritten eerder 34,87 klokte. Verbij dook ook onder de 35 seconden: 34,98.

Dai Dai Ntab was de derde Nederlander die in actie kwam. Hij werd twaalfde in 35,25. Vrijdag ging de winst op de eerste 500 meter nog naar de Duitser Nico Ihle, die ditmaal genoegen moest nemen met de achtste plaats.

Voor de 30-jarige Mulder was het zijn eerste podiumplek van het seizoen. In het World Cup-klassement bezet de Nederlands kampioen sprint de vierde plaats.

Murashov nam de leiding overall over van zijn landgenoot Pavel Kulizhnikov, die ontbreekt in Berlijn. Ihle is achter beide Russen de nummer drie van het klassement. Ntab (zesde), Verbij (zevende) en Jan Smeekens (tiende) staan ook bij de eerste tien.

WK afstanden

Bij de WK afstanden komende maand op de olympische baan in Gangneung komen namens Nederland op de 500 meter Mulder, Ntab en Smeekens in actie. Titelverdediger Kulizhnikov zal ook in Zuid-Korea niet meedoen.

Later zondag wordt bij zowel de vrouwen als mannen de 1000 meter verreden in Berlijn. De vrouwen sluiten het weekend in Berlijn af met de 3000 meter.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ronald en Kai aan!