Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Rolstoeltennisster Griffioen verliest finale Australian Open

Rolstoeltennisster Griffioen verliest finale Australian Open

Paralympisch

Cheer!

MELBOURNE – Jiske Griffioen is er niet in geslaagd om voor de derde keer op rij de titel op de Australian Open te winnen. In Melbourne verloor de Nederlandse nummer één van de rolstoeltenniswereldranglijst de finale van de Japanse Yui Kamiji (7-6, 3-6, 3-6). 

Deel dit artikel op social media

De finale van het eerste Grandslamtoernooi van het jaar werd pas na bijna tweeënhalf uur slopend tennis beslist. Aan het begin van de wedstrijd nam Griffioen snel een break voorsprong, maar die leverde ze in de loop van de eerste set ook weer in. In de noodzakelijke tiebreak van de eerste set was de Nederlandse duidelijk beter (7-2). Daarna waren de rollen omgekeerd. Kamiji liep in de tweede set uit naar een 3-0 voorsprong en dat verschil wist Griffioen niet meer goed te maken.

In de laatste set leek de 31-jarige Nederlandse titelverdedigster de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Ze nam een break voorsprong en hield die tot 3-1 vast. Kamiji brak echter terug en toen Griffioen op 3-4 opnieuw haar servicegame inleverde, mocht de Japanse de wedstrijd uitserveren. Op het eerste matchpoint was het direct raak.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jiske aan!