Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Porte pakt etappewinst en leiderstrui in Tour Down Under

Porte pakt etappewinst en leiderstrui in Tour Down Under

Cheer!

PARACOMBE - Richie Porte heeft woensdag de macht gegrepen in de Tour Down Under. De Australiër sprong in de etappe van Stirling naar Paracombe over 148 kilometer weg op de slotklim en kwam solo over de streep.

Deel dit artikel op social media

De renner van BMC neemt ook de leiding over in het algemeen klassement van zijn landgenoot Caleb Ewan, die dinsdag de eerste etappe won in een massasprint.

Een groot peloton reed woensdag naar de slotklim op de 1,2 kilometer lange Torrens Hill Road waar de klassementsrenners zich konden laten zien.

Porte bleek daar over de beste benen te beschikken. Alleen de Spanjaard Gorka Izagirre kon zijn versnelling even volgen, maar de renner van Movistar moest de Australiër ook laten gaan. De Colombiaan Esteban Chaves eindigde als derde.

Kelderman

Wilco Kelderman was de beste Nederlander op de achttiende plaats. De kopman van Team Sunweb in Australië kwam één plek eerder over de finish dan Robert Gesink van Lotto-Jumbo. Beide renners gaven negentien seconden toe op Porte.

De Tour Down Under eindigt zondag in Adelaide. Donderdag staat er een heuvelachtige etappe van 144 kilometer op het programma tussen Glenelg en Victor Harbor.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Wilco en Robert aan!