Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Oranjevrouwen hebben in oefeninterland geen kind aan Roemenië

Oranjevrouwen hebben in oefeninterland geen kind aan Roemenië

RoadToTokyo

Cheer!

MURCIA - De Oranjevrouwen hebben vrijdag een overtuigende zege geboekt in de vriendschappelijke interland tegen Roemenië. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman won in Spanje met liefst zes doelpunten verschil: 7-1.

Deel dit artikel op social media

Roemenië kwam na twintig minuten nog verrassend op voorsprong in de Pinatar Arena. Vlak voor rust bracht Lineth Beerensteyn de bezoekers weer op gelijke hoogte: 1-1.

De Oranjevrouwen kwamen na rust pas echt op stoom. Na het eerste kwartier van de tweede helft stond het al 4-1. Jill Roord (twee goals) en Stefanie van der Gragt brachten Nederland op een comfortabele voorsprong.

Van der Gragt maakte er na 75 minuten 5-1 van, waarna Vivianne Miedema in de slotfase nog een duit in het zakje deed. De spits van Bayern München trof in de 88e en 90e minuut doel: 7-1.

Trainingsstage

De Oranjevrouwen werken momenteel een trainingsstage van tien dagen af in Spanje. Dinsdag wacht nog een oefeninterland tegen Rusland.

De ploeg van Wiegman gebruikt het trainingskamp om zich voor te bereiden op het EK van komende zomer in eigen land, dat begint op 16 juli. Nederland is ingedeeld in groep A met Denemarken, Noorwegen en België.

De finale wordt op zondag 6 augustus afgewerkt in de Grolsch Veste.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Stefanie, Jill, Vivianne en Lineth aan!