Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Motorcoureur Riezebos eerste Nederlandse uitvaller in Dakar Rally

Motorcoureur Riezebos eerste Nederlandse uitvaller in Dakar Rally

Cheer!

TUCUMAN - Jasper Riezebos is de eerste Nederlandse uitvaller in de Dakar Rally. De 23-jarige motorcoureur heeft een galblaasinfectie en gaat woensdag niet meer van start in de derde etappe.

Deel dit artikel op social media

"Ik dacht aan een buikgriepje, en hoopte dat het met een nacht goed slapen wel beter zou gaan, maar had wel ontzettend veel pijn", aldus Riezebos.

De derde etappe in Argentinië brengt de deelnemers woensdag van San Miguel De Tucuman naar San Salvador De Jujuy. Artsen maakten Riezebos echter duidelijk dat starten in die derde rit niet verantwoord zou zijn. 

''Ik heb op mijn tanden gebeten, maar ik voelde me zo beroerd. Ik wist van ellende nauwelijks nog hoe ik moest zitten", laat Riezebos weten.

"Door de hoogte kan de galblaas gaan opzwellen. Als de galblaas knapt, kan me dat mijn leven kosten. De Dakar is heel belangrijk voor me, maar dat is het me niet waard."

De Australiër Toby Price, vorig jaar eindwinnaar, was dinsdag in de tweede etappe de snelste bij de motoren.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!