Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Max Verstappen wordt volgens vader Jos 'afgepeigerd in sportschool'

Max Verstappen wordt volgens vader Jos 'afgepeigerd in sportschool'

Cheer!

Max Verstappen moet vanwege de nieuwe reglementen in de Formule 1 momenteel veel harder trainen in de sportschool dan in de aanloop naar eerdere seizoenen. Volgens zijn vader Jos Verstappen heeft zijn 19-jarige zoon het zwaar.

Deel dit artikel op social media

"Max wordt ontzettend hard afgepeigerd in de sportschool", zei Jos Verstappen maandagavond in het programma Peptalk van Ziggo Sport. "Hij ligt 's avonds total loss op de bank."

Door de nieuwe regels hebben de Formule 1-wagens komend seizoen bredere banden en vleugels. Daardoor zijn de bolides enkele seconden per ronde sneller dan vorig jaar, maar krijgen de coureurs ook te maken te maken met meer g-krachten op hun lichaam.

Meer fysieke training is daarom vereist en dus werkte Max Verstappen in zijn woonplaats Monte Carlo de afgelopen twee weken dagelijks met een persoonlijke trainer in de sportschool. "Max is volop bezig en hij is heel enthousiast", vertelde Jos Verstappen.

Mercedes

Mede door de nieuwe regelgeving hoopt Red Bull dat het komend seizoen kan wedijveren met Mercedes, dat de afgelopen drie jaar oppermachtig was in de Formule 1. De Duitse renstal stelde maandag Valtteri Bottas aan als opvolger van de gestopte wereldkampioen Nico Rosberg. De Fin komt over van Williams.

Het nieuwe seizoen begint op 26 maart met de Grand Prix van Australië.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!