Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Marianne Vos grijpt naast achtste titel bij WK veldrijden

Marianne Vos grijpt naast achtste titel bij WK veldrijden

Cheer!

BIELES - Marianne Vos is er zaterdag niet in geslaagd om voor de achtste keer in haar loopbaan wereldkampioen veldrijden te worden. In het Luxemburgse Bieles eindigde ze als tweede achter de Belgische Sanne Cant.

Deel dit artikel op social media

Bij de wedstrijd in Bieles leek de Brabantse lange tijd onbedreigd op weg naar de zege. In de slotfase van de race lag de ketting echter van haar fiets, waardoor concurrent Cant het gat naar Vos kon dichten.

In het vervolg ontspon zich een spannende strijd tussen Vos en Cant. In de eindsprint bleek de Belgische uiteindelijk de sterkste. Katerina Nash uit Canada pakte brons. Lucinda Brand was na Vos de beste Nederlandse op de vierde plaats.

Vos (29) verkeerde in aanloop naar het WK in goede vorm. Ze won zeven van de laatste negen veldritten waarin ze startte.

De laatste keer dat Vos wereldkampioen werd was in 2014. Ook in 2006, 2009, 2010, 2011, 2012 en 2013 pakte ze het goud. Twee jaar geleden moest ze genoegen nemen met brons en vorig jaar ontbrak ze door blessureleed.

Worst

Eerder zaterdag leverde het WK bij de beloften wel een Nederlandse wereldkampioen op. De 21-jarige Annemarie Worst kwam daar als eerste over de streep.

De wedstrijd voor mannen wordt zondag verreden. Namens Nederland verschijnen favoriet Mathieu van der Poel, Lars van der Haar, Corné van Kessel, David van der Poel en Stan Godrie aan de start.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marianne en Lucinda aan!