Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Luiten eindigt als 29e op Abu Dhabi HSBC Championship

Luiten eindigt als 29e op Abu Dhabi HSBC Championship

Cheer!

ABU DHABI - Joost Luiten is zondag op de gedeelde 29e plaats geëindigd op het Abu Dhabi HSBC Championship. De 31-jarige Zuid-Hollander liep een matige vierde ronde, maar redde zich met een eagle op de slothole.

Deel dit artikel op social media

Luiten leek aanvankelijk op weg naar een ronde van par, maar belandde dankzij de eagle alsnog twee slagen onder het baangemiddelde. Hij eindigde op een totaal van 282 slagen (-6).

Luiten gold vooraf bij de bookmakers als een kanshebber op de eindzege, maar de Nederlandse prof kwam de afgelopen vier dagen niet in de buurt van een topklassering. De Rotterdammer heeft dit jaar zijn zinnen gezet op een plek in de top dertig van de wereld

De zege in Abu Dhabi was voor de Engelsman Tommy Fleetwood. Hij kwam zondag na een ronde van 67 slagen uit op een totaal van 271, zeventien onder par, en greep daarmee de hoofdprijs van 421.000 euro.

Fleetwood had één slag minder nodig dan de Spanjaard Pablo Larrazábal en de Amerikaan Dustin Johnson, die de tweede plaats deelden. Het was de tweede zege voor Fleetwood op de Tour na het Johnnie Walker Championship in 2013.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!