Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kiki Bertens heeft de kwartfinales bereikt van het WTA-toernooi in Hobart, Australië.

Kiki Bertens heeft de kwartfinales bereikt van het WTA-toernooi in Hobart, Australië.

Cheer!

HOBART - Kiki Bertens heeft de kwartfinales bereikt van het WTA-toernooi in Hobart, Australië.

Deel dit artikel op social media

De speelster uit Berkel en Rodenrijs, geboren in Wateringen, was met 6-1, 6-4 te sterk voor Galina Voskoboeva uit Kazachstan. Bertens sloeg vijf aces en won 72 procent van de punten met haar eerste opslag. In de eerste set lag dat percentage nog een stuk hoger. Daarin kreeg ze ook geen breakpoint tegen.

In de tweede set lag dat heel anders. Toen vielen er breaks over en weer: drie voor Bertens (uit drie breakpoints) en twee voor Voskoboeva (uit acht breakpoints). Bertens won haar eerste ronde-partij ook in 'straights sets'.

In de kwartfinales treft ze Elise Mertens. De Belgische qualifier won in de eerste ronde verrassend van de als zevende geplaatste Kristina Mladenovic en profiteerde daarna van een opgave van Sachia Vickery. Mertens is de nummer 121 van de wereld. "Ik ken haar goed. We hebben nog nooit tegen elkaar gespeeld, maar buiten de baan ken ik haar wel goed. Ik zal goed moeten spelen, iets agressiever dan vandaag, en hopelijk pak ik dan de winst", aldus Bertens op de toernooiwebsite, www.hobartinternational.com.

Bertens staat 99 plaatsen hoger dan Mertens en is de nummer één van de plaatsingslijst in Hobart. Dat is een primeur voor onze landgenote op de WTA-tour. Bertens haalde vorig jaar ook de kwartfinales in Hobart. Toen als nummer 104 van de wereld.

Schuurs door in dubbelspel
Demi Schuurs en haar Tsjechische partner Renata Voracova staan voor de tweede week op rij in de halve finales. Na de finaleplaats in Auckland (nederlaag tegen Kiki Bertens en Johanna Larsson) plaatsten ze zich ook in Hobart voor de laatste vier. Ze hadden in de tweede ronde een 'walk-over' tegen het als eerste geplaatste koppel Monica Niculescu/Abigail Spears.
WTA Demi Schuurs Kiki Bertens

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki aan!