Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Herstelde Van der Poel kan starten bij NK veldrijden

Herstelde Van der Poel kan starten bij NK veldrijden

Cheer!

SINT-MICHIELSGESTEL - Mathieu van der Poel is fit genoeg om zondag van start te gaan bij de NK veldrijden in Sint-Michielsgestel. De Nederlander is hersteld van zijn harde val vorige maand bij de Azencross in Loenhout.

Deel dit artikel op social media

Bij de val kneusde de 21-jarige Van der Poel zijn nek, waarna hij een aantal crossen moest laten schieten. 

"De nek voelt nu nog een beetje stijf aan, maar zowel op als naast de fiets ervaar ik eigenlijk geen probleem meer", zegt Van der Poel donderdag in een persbericht. "Ik heb twee dagen moeten rusten en daarna kon ik de training weer hervatten."

De afgelopen twee jaar pakte Van der Poel de nationale titel en ondanks zijn val telt voor de Brabander ook dit keer alleen de zege.

"Het is leuk om Nederlands kampioen te worden. Als het lukt, heb ik toch al een trui op zak. Het parcours zal ik pas zondag voor het eerst zien. Ik weet dat het een snelle omloop is, met veel draaien en keren. Dat moet me liggen dus."

Drie concurrenten

Volgens Van der Poel zijn er drie grote concurrenten die hem van zijn derde titel op rij kunnen afhouden.

"Lars van der Haar en Lars Boom zullen zeker weerwerk bieden en ik verwacht ook Corné van Kessel voorin. Hij maakte het mij al eens knap lastig dit seizoen in Brabant op een omloop die vergelijkbaar is met die van zondag."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Mathieu aan!