Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Haase stunt met zege op Ferrer in Auckland

Haase stunt met zege op Ferrer in Auckland

Cheer!

AUCKLAND - Robin Haase heeft voor een verrassing gezorgd in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Auckland, Nieuw-Zeeland. De Hagenaar klopte David Ferrer in drie sets.

Deel dit artikel op social media

Haase, de nummer 58 van de wereld, was met 2-6, 6-4, 7-6 (4) te sterk voor de 34-jarige Spanjaard, de nummer 21 van de wereld. Ferrer was in de eerste set mede dankzij sterk serveren duidelijk de bovenliggende partij. Op 2-1 overleefde Haase drie breakpoints, maar een servicegame later moest hij toch de break toestaan. Op 5-2 volgde een dubbele break.

In set twee nam onze landgenoot gelijk een break voorsprong en behield deze, ondanks een paar lastige servicegames. Haase werkte een breakpoint weg op 2-1 en twee op 5-4, serverend voor de set. Met twee goede opslagen serveerde Haase zich uit de problemen en na een knap verdedigde rally, met uiteindelijk een misser van Ferrer, was de set voor hem.

In de beslissende set moesten beide spelers een break toestaan, maar werd er verder erg sterk geserveerd. Haase won zelfs 22 van de 23 punten met zijn eerste opslag en sloeg zes aces (van de elf in de hele partij). Ferrer zat op een percentage van 75 procent. In de tiebreak trok onze landgenoot met 7-4 aan het langste eind.

Het was de eerste officiële wedstrijd tussen Haase en Ferrer, die als derde was geplaatst op de ASB Classic. Haase speelt in de kwartfinales tegen de Portugees Joao Sousa, die Brydan Klein versloeg met 6-3, 6-4. Sousa is de nummer 44 van de wereld.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robin aan!