Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Griffioen enige Nederlandse bij laatste vier Australian Open

Griffioen enige Nederlandse bij laatste vier Australian Open

Cheer!

MELBOURNE - Jiske Griffioen heeft zich als enige Nederlandse speelster geplaatst voor de halve eindstrijd enkelspel in het rolstoeltennistoernooi van de Australian Open. Ze klopte Aniek van Koot. Ook voor Marjolein Buis, Diede de Groot en Maikel Scheffers viel het doek.

Deel dit artikel op social media

Griffioen is de nummer één van de wereld en op voorhand de titelfavoriet. Ze won alle grote toernooien waar ze het laatste half jaar aan meedeed. Haar laatste nederlaag dateert van juli 2016, nog voor Wimbledon. Ze had een pittige loting met Aniek van Koot als eerste tegenstandster. Het werd 6-4, 6-3 voor Griffioen, die daarmee de stand in de onderlinge duels met haar landgenote naar 26-12 tilde.

Griffioen speelt in de halve finales tegen Sabine Ellerbrock, die Diede de Groot versloeg op haar eerste Grand Slam-toernooi. De twintigjarige De Groot kon haar debuut niet opluisteren met een enkelspelzege en moest met 6-4, 6-3 haar meerdere erkennen in de 41-jarige Duitse oud-nummer één van de wereld.

In de andere halve eindstrijd treffen de Japanse Yui Kamiji en Lucy Shuker elkaar. De Britse Shuker versloeg onze landgenote Marjolein Buis met 6-2, 6-3. Kamiji, de nummer twee van de wereld, versloeg Katharina Kruger met 6-1, 6-2.

Richten op dubbelspel

Maikel Scheffers kon niet voor een stunt zorgen in het herenenkelspel. De Fransman Nicolas Peifer was met 6-2, 6-3 te sterk. Scheffers vormt met de Australiër Ben Weekes een duo. Aan het dubbelspel doen slechts vier koppels mee. Scheffers en Weekes spelen tegen Joachim Gerard en Gordon Reid.

In het damesdubbelspel treffen Griffioen en Van Koot landgenote Buis en de Britse Shuker. De Groot en Kamiji spelen tegen het Duitse duo Ellerbrock/Kruger.

Klik hier voor het speelschema van dag 11 op de Australian Open.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jiske, Aniek, Marjolein en Maikel aan!