Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Glenn de Blois wint Europa Cup snowboardcross

Glenn de Blois wint Europa Cup snowboardcross

EK en WK

Cheer!

Glenn de Blois heeft de Europa Cup snowboardcross in het Duitse Grasgehren gewonnen. De 21-jarige atleet uit De Lier stond nog niet eerder op een Europa Cup-podium. De Blois: “Alles ging goed vandaag. Elke heat eindigde ik als eerste en in de finale lukte dat ook. Dat is wel dik.”

Deel dit artikel op social media

Gisteren was er ook een Europa Cup in Grasgehren en daarbij leek het nationaal selectielid van de Nederlandse Ski Vereniging ook op weg naar de winst. Hij lag op kop in de finale, maar ging samen met twee concurrenten onderuit. Daardoor eindigde hij als vierde. Vandaag lukte het hem dus wel om zijn koppositie tot het einde vast te houden. De Duitser Sebastian Pietrzykowski legde achter hem beslag op het zilver. De Zwitser Nick Watter greep brons.

Hoewel het voor hem een gouden primeur betekende, bleef De Blois er redelijk koel onder. Hij traint sinds dit seizoen mee met de Duitse selectie en legt de lat voor zichzelf hoog. De Blois: “Dit geeft vertrouwen voor de World Cups. Ik hoop dat ik dit daarin ook een keer kan laten zien. Dat zou nog mooier zijn.”

Vorig seizoen maakte hij al eens grote indruk op het hoogste wedstrijdniveau, met een zesde plaats op de World Cup in het Zwitserse Veysonnaz. Dit seizoen wist hij die prestatie nog niet te evenaren, maar deze week heeft hij daarvoor alweer een kans. Op donderdag 2 februari start hij in de kwalificaties van de World Cup snowboardcross in het Bulgaarse Bansko.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Glenn aan!