Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Geen Nederlands succes op eerste dag IPC World Cup

Geen Nederlands succes op eerste dag IPC World Cup

EK en WK

Cheer!

KRANJSKA GORA – De Nederlandse paralympische alpineskiërs zijn op de openingsdag van de wereldbekerwedstrijden in het Sloveense Kranjska Gora niet op het podium geëindigd. Zitskiër Jeroen Kampschreur miste met een vierde plaats nipt een medaille.

Deel dit artikel op social media

Kampschreur won afgelopen december op de slalom in Sankt Moritz nog zijn allereerste wereldbekerwedstrijd. In Slovenië noteerde hij in de eerste run de zesde tijd, in de tweede omgang werd hij vijfde. Zijn tijden opgeteld waren goed voor een vierde plaats. De overwinning ging naar de Amerikaan Tyler Walker, die in beide runs de snelste was.

In de Sloveense Alpen was een uitdagend parcours uitgezet. Voor de Nederlandse ploeg betekende het dat de vijf andere skiërs niet foutloos de finish wisten te halen en dus een diskwalificatie achter hun naam kregen. “Sowieso is het een lastige piste hier”, legt bondscoach Falco Teitsma uit. “Een steile berg, met veel overgangen. En de omstandigheden waren vandaag zeker niet makkelijk.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!