Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ewan wint voor Van Poppel in ingekorte eerste rit Tour Down Under

Ewan wint voor Van Poppel in ingekorte eerste rit Tour Down Under

RoadToTokyo

Cheer!

LYNDOCH - De Australische wielrenner Caleb Ewan heeft dinsdag de eerste etappe van de Tour Down Under gewonnen. 

Deel dit artikel op social media

De 22-jarige sprinter van Orica-Scott was in de rit van startplaats Unley naar Lyndoch de Nederlander Danny van Poppel van Team Sky en de Ier Sam Bennett van Bora-Hansgrohe te snel af in de massasprint.

Ewan is ook de eerste leider in de etappekoers, met vier seconden voorsprong op Van Poppel.

De opening van de eerste rittenkoers uit de UCI World Tour werd dinsdag met een ronde ingekort door de extreme hitte. Wegens temperaturen van rond de 40 graden Celsius hoefden de renners maar 118 in plaats van 145 kilometer af te leggen.

"Het was inderdaad verstikkend heet en een goede beslissing van de organisatie de koers in te korten", zei de Australische winnaar, die vorig jaar ook al de openingsrit won.

"Het was dezelfde finish als vorig jaar, dus ik voelde zeker de druk om het weer te doen. Des te meer opgelucht dat het is gelukt"', aldus Ewan.

Solovlucht

De Belgische renner Laurens de Vreese ging ondanks de hitte al na 3 kilometer op avontuur. Zijn solovlucht hield stand tot 20 kilometer voor het einde.

Jan Bakelants en Adam Hansen probeerden het daarna, maar zij werden op 5 kilometer voor de finish ingerekend door het peloton. In de massasprint maakte Ewan het af met een perfect getimede versnelling.

Ewan was zondag ook al de winnaar van de People's Choice Classic, een criterium in Adelaide dat traditiegetrouw voorafgaat aan de Tour Down Under. De Australiër versloeg toen eveneens Bennett in de sprint. Peter Sagan werd daar derde.

De Tour Down Under eindigt zondag in Adelaide. Woensdag staat er een etappe van 148,5 kilometer op het programma tussen Stirling en Paracombe.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!