Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Douwe de Vries (34) tot en met Spelen 2018 bij Lotto-Jumbo

Douwe de Vries (34) tot en met Spelen 2018 bij Lotto-Jumbo

EK en WK

Cheer!

VOORBURG - Douwe de Vries blijft tot en met de Olympische Winterspelen van 2018 schaatsen voor Lotto-Jumbo. De 34-jarige stayer heeft zijn aflopende contract bij de ploeg van coach Jac Orie met een jaar verlengd.

Deel dit artikel op social media

De Friese schaatser kwalificeerde zich vorige week bij de NK afstanden voor het EK allround en de 5000 meter bij de WK afstanden. Door die prestaties verdiende hij een nieuwe overeenkomst.

"Ik ben natuurlijk blij met dit nieuwe contract", zegt De Vries dinsdag in een persbericht van zijn ploeg. "Ik ben met een goed gevoel uit het voorseizoen gekomen. Het gaat eigenlijk steeds beter en dan wil je sowieso doorgaan tot en met de Olympische Spelen. Het is mooi dat ik die route met deze ploeg kan doorlopen."

De Vries begon zijn carrière als marathonschaatser, maar sinds zijn overstap naar de ploeg van TVM in 2012 richt hij zich op de langebaan. Twee jaar later volgde hij zijn kopman Sven Kramer naar Lotto-Jumbo.

"Douwe is een vaste waarde in de ploeg. Ook al is hij 34 jaar; er lijkt nauwelijks sleet op zijn lichaam te zitten", aldus Orie. "Samen met Sven Kramer, Patrick Roest en Alexis Contin vormen ze een uitstekende allroundtrein."

Wereldkampioen

De Vries begint zaterdag in Thialf aan zijn derde EK allround. In 2014 eindigde hij bij zijn debuut als zevende en vorig jaar moest hij zich halverwege terugtrekken.

Twee seizoenen geleden veroverde De Vries op de WK afstanden brons op de 5000 meter. Zowel in 2015 als in 2016 maakte hij deel uit van de Nederlandse ploeg die de wereldtitel pakte op de ploegachtervolging.

Voor volgend jaar heeft De Vries zich ten doel gesteld zich voor de Winterspelen te plaatsen op de 5000 meter en de ploegachtervolging. "Het gat met Jorrit Bergsma wordt steeds kleiner. Ook bij de NK afstanden zat ik dicht bij hem'', aldus de Fries.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Douwe aan!