Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

De Groot verslaat Kamiji voor Nederlandse finale in Sydney

De Groot verslaat Kamiji voor Nederlandse finale in Sydney

Cheer!

SYDNEY - Diede de Groot en Jiske Griffioen spelen de finale van het sterk bezette rolstoeltennistoernooi in Sydney, Australië. Griffioen bereikte samen met Aniek van Koot ook de eindstrijd in het dubbelspel.

Deel dit artikel op social media

De Groot (foto) is de nummer zes van de wereld en boekte in de halve finales een knappe zege over de nummer twee van de wereld, Yui Kamiji. In een spannend duel versloeg onze twintigjarige landgenote de Japanse (22) met 7-5, 7-6 (5).

Griffioen kwam niet in de problemen tegen de 41-jarige Duitse Sabine Ellerbrock: 6-3, 6-2. De Woerdense versloeg Ellerbrock voor de negentiende keer op rij. Griffioen (31 jaar)staat met 4-1 voor in de onderlinge duels met De Groot.

Dubbelspel

Griffioen en Van Koot plaatsten zich ten koste van de Duitse vrouwen Ellerbrock en Katharina Kruger voor de eindstrijd van het dubbelspel: 6-1, 6-3. Kamiji en Lucy Shuker zijn daarin de tegenstanders. De Japans/Britse combinatie klopte De Groot en Dana Mathewson met 6-1, 6-2.

Bij de heren is Maikel Scheffers nog in de race in het dubbelspel. Met de Argentijn Gustavo Fernandez, waar hij van verloor in de kwartfinales enkelspel, speelt hij voor een finaleplaats tegen het Britse koppel Alfie Hewett/Gordon Reid.

Klik hier voor meer informatie over de Apia International Sydney Wheelchair Tennis Open.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!