Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Carlsen en Giri beginnen Tata Steel met remise

Carlsen en Giri beginnen Tata Steel met remise

Cheer!

Magnus Carlsen en Anish Giri zijn zaterdag de Tata Steel Chess in Wijk aan Zee begonnen met een remise.

Deel dit artikel op social media

De Noorse wereldkampioen, die speelde met zwart, gaf zijn Amerikaanse tegenstander Wesley So na 33 zetten hand en daarmee was de partij voorbij. So is de nummer vier van de wereldranglijst en Carlsen de mondiale nummer één.

Vorig pakte de 26-jarige Carlsen de titel in Wijk aan Zee en ook dit jaar is hij de topfavoriet voor de eindzege.

In totaal won Carlsen het toernooi al vijf keer. De Noor weerstond eind vorig jaar met succes zijn Russische uitdager Sergey Karjakin in een tweekamp om de wereldtitel. 

Giri

Karjakin is ook aanwezig in Wijk aan Zee en hij was zaterdag de eerste tegenstander van Giri. De 22-jarige Nederlander, de huidige nummer tien op de wereldranglijst, speelde met de zwarte stukken. Hij kwam na 35 zetten een gelijkspel overeen met de Rus, die achtste staat op de mondiale ranking.

Giri doet voor de negende keer mee aan de Tata Steel Chess. Zijn beste eindklassering is de tweede plaats. Hij wordt gezien als de mogelijke opvolger van Jan Timman, die in 1985 de laatste Nederlandse winnaar was.

De 79e editie van de Tata Steel Chess duurt tot en met zondag 29 januari.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!