Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bronzen WK-medaille voor paraskiër Stuut op afdaling

Bronzen WK-medaille voor paraskiër Stuut op afdaling

Paralympisch EK en WK

Cheer!

TARVISIO - Jeffrey Stuut heeft op de openingsdag van de WK paraskiën voor een sensatie gezorgd. In het Italiaanse Tarvisio raasde de 21-jarige Enkhuizenaar op de downhill naar het brons. “Dit is bizar. Dit had ik aan het begin van het seizoen nooit kunnen bedenken.”

Deel dit artikel op social media

Door een hersenbloeding bij zijn geboorte kampt Stuut met cerebrale parase. Hierdoor is hij aan zijn linkerzijde verlamd, maar dat weerhield hem er niet van om door te dringen tot de nationale selectie paraskiën. In december 2015 brak hij zijn rechterbeen echter op drie plaatsen, waardoor hij de rest van vorige winter moest missen. Op Papendal werkte hij hard aan zijn herstel en hij keerde sterker dan ooit terug op het wedstrijdtoneel.

Stuut: “Mijn balans is beter geworden, fysiek ben ik sterker geworden en skitechnisch ben ik vooruit gegaan. Dat geeft mentaal ook vertrouwen, waardoor je beter gaat skiën.”

Amper twee weken geleden won de Noord-Hollander zijn eerste World Cup-medaille ooit: brons op de World Cup super-G in Innerkrems. Op de WK in Tarvisio liet hij vandaag zien dat dit geen eenmalige uitschieter was. De Nederlandse atleet finishte in (1.14,00) achter de Canadees Kirk Schornstein (1.13,84) en de Oostenrijkse winnaar Markus Salcher (1.12,22).

Stuut: “Ik denk dat ik ruim 110 kilometer per uur ben gegaan. Het voelde heel clean en liep goed. Dat het dan ook nog brons oplevert, is geweldig. Mijn seizoen kan nu al niet meer stuk, maar ik blijf mezelf natuurlijk pushen. Dit WK en de wedstrijden daarna zit er hopelijk nog veel meer in.”

Bij de mannelijke zitskiërs boekte Niels de Langen het beste Nederlandse resultaat: vijfde. Anna Jochemsen eindigde in de categorie women standing eveneens op de vijfde plaats, net als Linda van Impelen bij de vrouwelijke zitskiërs. Morgen verschijnen de Nederlandse atleten in Tarvisio opnieuw aan de start, dan op het onderdeel super-G.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jeffrey, Anna, Linda en Niels aan!