Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Broers Coronel kiezen voor veilige route en verliezen veel tijd in Dakar

Broers Coronel kiezen voor veilige route en verliezen veel tijd in Dakar

Cheer!

De broers Tim en Tom Coronel hebben donderdag in de vierde etappe van de Dakar Rally voor een veilige route gekozen om de kans op het uitrijden van de rally te vergroten.

Deel dit artikel op social media

De coureurs probeerden zo het risico op schade aan de auto zo klein mogelijk te houden.

"Het tweede gedeelte van de proef ging over een aantal zware duinen. Die route was niet verplicht, maar het nemen van een andere weg zou een tijdstraf van twaalf uur opleveren", vertelt Tom Coronel na afloop van de etappe aan NUsport.

"Het ging zo lekker dat we toch begonnen zijn aan die zware duinen, maar al snel vonden we het toch te riskant worden. Wij wilden deze keer op tijd in het bivak zijn, dus we zijn teruggereden en hebben de andere route gepakt. Voor ons is er nu maar één prioriteit en dat is finishen."

Omdat het uitrijden het doel van de broers is, is de tijd tijdens de rally van minder belang geworden. "Tijdens de etappe hebben we vooral veel plezier gehad. We reden achter elkaar en af en toe stopten we om te vragen hoe het ging. Het was super."

Koppeling

Door een andere weg te nemen is de kans op een goede klassering in het klassement verkeken. Gisteren verloren de broers ook veel tijd, nadat Tom al vroeg in de etappe te maken kreeg met koppelingsproblemen.

"Mijn koppeling begon te slippen, waardoor ik in de bergen niet meer omhoog kwam. Tim is tot 3.500 meter hoogte in de bergen bij me gebleven, maar toen trok het kleine motortje het niet meer vanwege het gebrek aan zuurstof. Een Landrover heeft mij uiteindelijk naar de top gebracht."

"In het tweede deel van de Special Stage heeft de snelle serviceassistentie Boucou mij bijna vierhonderd kilometer moeten slepen. Het was even improviseren omdat de trucks het eerste deel een andere route reden, dus we moesten zelf bij de start van het tweede gedeelte zien te komen, maar we hebben het gered."

De Dakar Rally gaat vrijdag verder met een etappe over 692 kilometer van Tupiza naar Oruro in Bolivia.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!