Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Boom en geblesseerde titelverdedigster De Jong in selectie WK veldrijden

Boom en geblesseerde titelverdedigster De Jong in selectie WK veldrijden

Cheer!

BIELES - Lars Boom is opgenomen in de selectie voor het WK veldrijden dat komend weekend wordt gehouden in Bieles. Thalita de Jong, de winnares van vorig jaar bij de vrouwen, zal ondanks een bleesure ook afreizen naar Luxemburg

Deel dit artikel op social media

De Jong kwam zondag hard ten val in de GP Van der Poel in Hoogerheide en werd met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Volgens bondscoach Gerben de Knegt is het nog niet duidelijk of de titelverdedigster kan deelnemen aan het WK. "We hopen dat ze kan starten, maar de beslissing daarover nemen we pas aan het einde van de week en laten we afhangen van hoe zij zich voelt."

Sophie de Boer, Maud Kaptheijns, Lucinda Brand en Marianne Vos reizen ook af naar Luxemburg. Afgelopen weekend kende Vos een goede generale door de laatste wereldbekerwedstrijd voor het WK te winnen. De zevenvoudig wereldkampioene is daarom de grote favoriete in Bieles.

Mannen

Bij de mannen zijn naast Boom ook Mathieu van der Poel, Lars van der Haar, Corné van Kessel, David van der Poel en Stan Godrie geselecteerd.

Van der Poel, de wereldkampioen van 2015, is de grootste kanshebber bij de mannen. De 22-jarige Brabander werd vorig jaar in Heusden-Zolder slechts vijfde. De wereldtitel ging toen naar de Belg Wout van Aert, voor Van der Haar.

Ook bij de beloften heeft De Knegt met Joris Nieuwenhuis een kandidaat-wereldkampioen. De crosser van Team Sunweb won deze winter vier van de zes wereldbekercrossen.

"We beschikken over een zeer sterke WK-ploeg en gaan met veel verwachtingen naar Luxemburg'', aldus De Knegt.

Schim

Van der Poel was zondag in de naar zijn vader genoemde wedstrijd geen schim van de renner die week in, week uit met Van Aert de internationale veldritten beheerst. Hij maakte zich daarover geen zorgen. "Ik heb in Spanje hard getraind, alles staat in het teken van het WK.''

Boom liet de veldrit in Hoogerheide schieten om in Spanje op de weg te trainen. De wereldkampioen van 2009 had daarvoor al bij De Knegt aangegeven te hopen op een WK-ticket.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lars aan!