Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bertens meteen uitgeschakeld bij WTA-toernooi Sint-Petersburg

Bertens meteen uitgeschakeld bij WTA-toernooi Sint-Petersburg

Cheer!

Kiki Bertens is maandag meteen uitgeschakeld bij het WTA-toernooi van Sint-Petersburg. De Nederlandse verloor in de eerste ronde in drie sets van Annika Beck: 7-5, 3-6 en 6-4.

Deel dit artikel op social media

Drie weken geleden in Hobart stond Bertens ook al tegenover de Duitse nummer 67 van de wereld en toen won ze overtuigend (6-1 en 6-2). In haar eerste indoorpartij van 2017 leek het aanvankelijk ook de goede kant op te gaan voor Bertens.

De Wateringse had in de eerste set een 5-3 voorsprong, maar door drie breaks op rij van Beck ging het alsnog mis (5-7). In de tweede set was Bertens wel bij de les (6-3), waardoor ze een derde set afdwong.

In die derde set keek Bertens bijna constant tegen een achterstand aan. Ze speelde zeer wisselvallig en werd veelal gebroken.

De nummer 24 van de wereld knokte zich wel steeds terug, maar verspeelde het dan opnieuw op eigen service. Op 5-4 en 40-30 kreeg Beck haar eerste matchpoint. Bertens werkte die weg, waarna het op het tweede matchpoint alsnog raak was voor de Duitse.

Teleurstellend begin

Mede door haar snelle uitschakeling in de Russische stad kent Bertens een teleurstellend begin van het jaar. Ook op de Australian Open en in Auckland vloog ze er meteen uit.

Alleen in Hobart wist ze twee partijen te winnen. Ze kwam daar tot de kwartfinales.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki aan!