Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Baanwielrenster Van Riessen naar Britse commerciële ploeg

Baanwielrenster Van Riessen naar Britse commerciële ploeg

Cheer!

DEN HAAG - Baanwielrenster Laurine van Riessen heeft dinsdag de overstap gemaakt naar de Britse commerciële ploeg Matrix Pro Cycling.

Deel dit artikel op social media

De 29-jarige Zuid-Hollandse voegt zich bij het succesvolle team van onder anderen de olympische kampioenen Laura Kenny en Elinor Barker.

De voormalig schaatsster, die olympisch brons won op de 1000 meter bij Vancouver 2010, wil zich de komende jaren verder ontwikkelen als baanwielrenster. De Olympische Spelen van Tokio 2020 zijn haar grote doel.

Van Riessen is pas anderhalf jaar volledig gericht op het baanwielrennen. Op de Spelen in Rio was ze al op diverse onderdelen actief.

Bij de NOS liet Van Riessen weten dat ze in principe voor haar nieuwe ploeg de wereldbekerwedstrijden gaat rijden. In overleg met bondscoach René Wolff zal ze ook voor het bondsteam uitkomen. Van Riessen blijft eveneens trainen bij Wolff.

De komende jaren gaat Van Riessen als ambassadeur fungeren voor Matrix Fitness in Nederland, België en Luxemburg. Ze kent het bedrijf als sponsor van haar toenmalige schaatsploegen Team Activia en Lotto-Jumbo.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Laurine aan!