Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Alpineskiër Stuut pakt tweede bronzen plak tijdens WK

Alpineskiër Stuut pakt tweede bronzen plak tijdens WK

Paralympisch EK en WK

Cheer!

TARVISIO – Paralympisch alpineskiër Jeffrey Stuut is derde geworden op de Super G tijdens de wereldkampioenschappen in het Italiaanse Tarvisio. Het is voor de Nederlander zijn tweede WK-medaille, nadat hij gisteren ook brons won op de afdaling. De overwinning ging bij de staande skiërs net als een dag eerder naar de Oostenrijker Markus Salcher.

Deel dit artikel op social media

Stuut moest op de Super G starten in de eerste helft van het programma. Salcher had op dat moment al de snelste tijd laten noteren op de snelle piste in de Italiaanse Alpen. Bij de eerste tijdmeting was de Nederlander één honderdste van een seconde sneller, maar die voorsprong was aan de finish veranderd in een achterstand van 0.77 seconden. De Fransman Arthur Bauchet nestelde zich tussen Salcher en Stuut en pakte het zilver.

“Ik baal nog een beetje, want onderin maakte ik een foutje”, reageerde Stuut direct na zijn race. “Ik kwam te ver buiten mijn ideale lijn en daardoor in de wat zachtere sneeuw terecht. Dat heeft wel wat tijd gescheeld. Maar aan de andere kant, dat hoort erbij als je vol gas gaat en risico neemt. Als je dat niet doet, kun je ook niet winnen.”

“Ik ben sowieso heel trots dat ik weer een medaille heb”, vervolgde het nationaal selectielid van de Nederlandse Ski Vereniging. “Van tevoren had ik dit nóóit verwacht. En al helemaal niet dat ik hier twee keer brons zou halen.” Vorig seizoen stond Stuut namelijk nog met een zware beenblessure aan de kant. Door zijn prestaties in Tarvisio overtrof hij zijn eigen verwachtingen. 

Bij de vrouwen greep Anna Jochemsen nipt naast het eremetaal; zij eindigde als vierde achter wereldkampioene Marie Bochet uit Frankrijk. Voor de Nederlandse zitskiërs zette Floris Meijer de beste prestatie neer. Hij werd tiende achter winnaar Christoph Kunz (Zwitserland). Jeroen Kampschreur (13e) en Niels de Langen (14e) waren net iets minder snel dan Meijer. Linda van Impelen kwam op de Super G niet foutloos over de finish.

Morgen hebben de skiërs een rustdag, zaterdag gaan de wereldkampioenschappen verder met de supercombinatie – een klassement over twee runs: een slalom en een Super G.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jeffrey, Anna, Floris, Linda en Niels aan!