Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zwemmer Kamminga met Nederlands record naar WK

Zwemmer Kamminga met Nederlands record naar WK

RoadToTokyo

Cheer!

Arno Kamminga heeft zich vrijdag met een nieuw Nederlands record gekwalificeerd voor de WK van komend jaar in Boedapest. 

Deel dit artikel op social media

De 21-jarige Zuid-Hollander zwom op de 200 meter schoolslag tijdens de Amsterdam Swim Meet naar een tijd van 2.10,98. Kamminga verbeterde de oude toptijd uit 2011 van Lennart Stekelenburg (2.11,35) en voldeed in het Sloterparkbad aan de zogeheten debutantenlimiet voor de WK, die op 2.11,11 ligt. 

Maaike de Waard voldeed eerder op de dag al aan de limiet op de 50 rug. De twintigjarige zwemster, die afgelopen week drie estafettemedailles pakte bij de WK kortebaan in Canada, klokte in de series 28,07. In de finale ging De Waard nog iets sneller (28,02).

Esmee Vermeulen won de 200 vrij in 1.59,41, bij de mannen schreef Ben Schwietert de 100 vrij op zijn naam (49,61). Beiden bleven wel boven de limieten voor de WK.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Arno aan!