Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zwemcoach Wouda ziet nieuwe generatie opstaan bij WK

Zwemcoach Wouda ziet nieuwe generatie opstaan bij WK

Coaching

Cheer!

WINDSOR - Hoofdcoach Marcel Wouda ziet voorzichtig een nieuwe generatie opstaan bij de WK kortebaan in Windsor. De jonge zwemmers moeten de komende jaren voor successen zorgen.

Deel dit artikel op social media

Halverwege de WK kortebaan staat de Nederlandse ploeg op drie medailles en zes finaleplaatsen.

"Jarenlang zijn we op zulke toernooien verwend met wereldtoppers als Inge Dekker, Femke Heemskerk en Moniek Nijhuis. Die zijn er nu niet meer bij en dat scheelt wel een aantal medailles", zei Wouda donderdagavond (lokale tijd) in Canada.

"Dat gat kunnen we niet zomaar vullen. Maar ik zie hier jonge zwemmers die de arena inlopen, het blok op stappen en voluit strijden om een ronde verder te komen. De eerste stap is het halen van finaleplaatsen en dat doen de jonkies tot nu toe heel goed."

Medaillekandidaten

Met Kyle Stolk (100 wissel), Jesse Puts (50 vrij), Maaike de Waard (50 vlinder) en Marrit Steenbergen (100 wissel) staan vrijdag vier van die talenten in de finales.

Puts en De Waard kunnen daarin wellicht meedoen om de medailles. "Zeker bij Maaike zit het dicht bij elkaar", aldus Wouda, die in het weekeinde met Ranomi Kromowidjojo op de 50 vrij nog een voorname medaillekandidaat in het water heeft liggen.

Kromowidjojo pakte individueel al zilver op de 100 vrij en leidde de estafetteteams naar zilver (4x50 vrij gemengd) en brons (4x100 vrij). "Die medaille op de 4x50 hadden we niet verwacht."

"Goed voor de ploeg en voor de jongeren daarin dat we die toch pakken", aldus Wouda, die bezig is aan zijn eerste grote toernooi als hoofdcoach van de zwemploeg die tijdens de Spelen in Rio met lege handen bleef staan.

De WK in het 25-meterbad duren nog tot en met zondag.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marcel aan!