Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zieke Ter Mors mist eerste twee dagen World Cup Heerenveen

Zieke Ter Mors mist eerste twee dagen World Cup Heerenveen

EK en WK

Cheer!

HEERENVEEN - Jorien ter Mors zal vanwege ziekte vrijdag en zaterdag niet in actie komen bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen.

Deel dit artikel op social media

"Jorien kwam ziek terug uit Astana en moet zich afmelden voor de 500 en 1500 meter in Heerenveen", meldt haar ploeg Team Afterpay donderdag.

Ter Mors houdt hoop dat ze zondag wel in actie kan komen in het vernieuwde Thialf. Dan staat de 1000 meter op het programma.

De wereldkampioene op de 1000 en 1500 meter veroverde zondag bij de World Cup in Astana brons op de 1500 meter, hoewel ze na afloop meldde dat ze zich niet goed voelde. Ze was toch gestart om te voorkomen dat ze dit weekend in de B-groep moest starten.

"Het gaat niet zo goed met mij", zei Ter Mors zondag in Kazachstan tegen de NOS. "Ik ben een beetje ziek. Gisteravond was ik al aan de diarree. Ik heb er achteraf een beetje spijt van dat ik van start ben gegaan. Ik moest heel diep gaan."

Ter Mors zal in Heerenveen vervangen worden door Sanneke de Neeling (500 meter) en Linda de Vries (1500 meter).

Kramer

Sven Kramer meldde vorige week dat al dat hij zal ontbreken in Thialf. Met het oog op de NK afstanden eind december en kort erna het EK allround geeft hij de voorkeur aan een trainingskamp in het Italiaanse Collalbo.

De eerste dag van de World Cup in Heerenveen begint vrijdag om 16.50 uur met de 500 meter voor vrouwen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jorien aan!