Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wüst pakt in Thialf eerste individuele wereldbekerzege in twee jaar

Wüst pakt in Thialf eerste individuele wereldbekerzege in twee jaar

EK en WK

Cheer!

HEERENVEEN - Ireen Wüst heeft zaterdag in Heerenveen na twee jaar weer een individuele wereldbekerzege geboekt. De 30-jarige Brabantse was in het vernieuwde Thialf de beste op de 1500 meter.

Deel dit artikel op social media

Wüst klokte 1.55,34 en bleef daarmee de Amerikaanse Heather Bergsma (1.55,99) en de Japanse Miho Takagi (1.56,08) voor. Bergsma won de eerste twee 1500 meters van deze winter in Harbin en Nagano, terwijl Takagi vorige week de snelste was in Astana.

Wüst, die de wereldbeker in Kazachstan oversloeg zodat ze op Lanzarote in de zon kon trainen, stond dit seizoen in Harbin (brons) en Nagano (zilver) al op het podium, maar een overwinning ontbrak nog. Haar laatste individuele wereldbekerzege dateerde van december 2014, toen ze in Berlijn de 1500 meter won.

Marrit Leenstra moest met 1.56,30 genoegen nemen met de ondankbare vierde plek in Heerenveen. De Friezin stond zo na twee tweede plaatsen en een derde plaats voor het eerst deze winter niet op het podium na een 1500 meter in de World Cup.

Melissa Wijfje was de derde Nederlandse op de zesde plek. De 21-jarige ploeggenote van Wüst dook met een tijd van 1.57,36 zeven honderdsten onder haar persoonlijk record, waarmee ze drie weken geleden in Nagano zevende werd. Dat was tot zaterdag haar beste prestatie in de wereldbeker op de 1500 meter.

Linda de Vries eindigde in 1.58,76 als elfde. Olympisch kampioene Jorien ter Mors deed vanwege ziekte niet mee aan de 1500 meter.

Klassement

Leenstra is met 290 punten de leidster in het wereldbekerklassement. Ze wordt op de voet gevolgd door Bergsma (280), Takagi (270) en Wüst (250).

Wüst heeft nu 28 keer een wereldbekerzege geboekt op een individuele afstand. Negentien van die overwinningen waren op de 1500 meter.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ireen, Marrit en Melissa aan!