Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wattimena vrij kansloos onderuit in openingsronde WK darts

Wattimena vrij kansloos onderuit in openingsronde WK darts

Cheer!

LONDEN - Jermaine Wattimena is er zondagavond niet in geslaagd om de tweede ronde van het WK darts te bereiken. De 28-jarige Nederlander leed een vrij kansloze 3-1 nederlaag tegen de Noord-Ier Daryl Gurney.

Deel dit artikel op social media

Wattimena kwam er in het grootste gedeelte van de partij niet aan te pas tegen zijn opponent, die in Londen als 24e geplaatst is. De eerste twee sets gingen in rap tempo naar de Noord-Ier.

In de derde set had Wattimena even een opleving en dat leverde de Gelderlander setwinst op. In set nummer vier was Gurney echter weer duidelijk de beste. Na een aantal gemiste matchdarts sloeg hij uiteindelijk toch toe.

Titelverdediger Michael van Gerwen en Benito van de Pas bereikten eerder deze week wel de tweede ronde. Jerry Hendriks ging net als Wattimena in de openingsronde onderuit.

Jelle Klaasen, Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Christian Kist, Ron Meulenkamp en Jeffrey de Graaf moeten nog in actie komen op het WK.

Later zondagavond verschijnt zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor aan de oche. De Engelsman, als vierde geplaatst in Londen, neemt het op tegen de Australiër David Platt, die eerder op de dag de voorronde overleefde.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!