Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Waterpolomannen tegen Griekenland in Athene

Waterpolomannen tegen Griekenland in Athene

RoadToTokyo

Cheer!

De Nederlandse waterpolomannen spelen dinsdag 6 december hun tweede poulewedstrijd in de FINA World League 2016-2017 in en tegen Griekenland. Bondscoach Robin van Galen heeft drie debutanten geselecteerd voor het duel tegen de nummer 3 van het laatste WK in Kazan. 

Deel dit artikel op social media

Nederland won de eerste wedstrijd in de World League, dinsdag 15 november in Gouda, na een spannende wedstrijd met 11-10 van Frankrijk. Griekenland opende met een 11-6 nederlaag tegen Kroatië, de nummer 2 van de laatste Olympische Spelen.
Robin van Galen kijkt uit naar de duels met de Grieken en de Kroaten (dinsdag 10 januari te gast in Eindhoven). “Dit zijn de wedstrijden waarvoor we aan de World League meedoen. We hebben de laatste jaren veel progressie gemaakt, maar we zijn nog niet zover dat we het absolute toplanden als Griekenland en Kroatië moeilijk kunnen maken, laat staan dat we ze verslaan. Maar dat is op de lange termijn wel ons doel. Daarom moeten we ook regelmatig tegen ze spelen. Dan ervaren de spelers ook zelf wat er nog voor nodig is om het gat met de top te dichten.”

Overigens legt Van Galen zich niet bij voorbaat neer bij een nederlaag in Athene. “We spelen altijd om te winnen. Oók tegen Griekenland. De wedstrijd tegen Frankrijk heeft ons het nodige vertrouwen gegeven. Onze nieuwe jonge spelers hebben zich goed staande gehouden in het internationale geweld. Het zou mooi zijn als ze dat tegen een nog betere tegenstander ook kunnen. Dan zijn we alweer een stapje verder. Maar we moeten natuurlijk ook realistisch blijven. Als je de uitslagen van Griekenland van de laatste jaren bekijkt, dan zou het een klein wonder zijn als we daar gaan winnen.”
Van Galen heeft voor de wedstrijd in Griekenland de volgende veertien spelers geselecteerd: Jesse Nispeling en Guus van Yperen (CN Barcelona, Spanje), Pascal Janssen (Strasbourg, Frankrijk), Sam van den Burg (CN Mediterrani, Spanje), Eelco Wagenaar (Polar Bears), Thomas Lucas (CN Mataro, Spanje), Jorn Winkelhorst (Waspo Hannover, Duitsland), Jesse Koopman (Vasas, Hongarije), Sebastiaan van Mil en Lars Reuten (Szentes, Hongarije), Robin Lindhout (Panathinaikos, Griekenland), Kjeld Veenhuis (Sant Andreu, Spanje), Milan de Koff (AZC Moscow) en Jorn Muller (CN Molins de Rei, Spanje).

Van Yperen, Muller en keeper De Koff kregen voor het eerst een uitnodiging voor een interland. Zij vervangen onder meer de ‘vaste’ Oranje-klanten Lars Gottemaker en Ruben Hoepelman die in overleg met Van Galen het uitduel met de Grieken overslaan om werk- en studieredenen.

Programma World League

Dinsdag 15 november Gouda: Nederland – Frankrijk (m) 11-10
Dinsdag 29 november, Athene: Griekenland – Nederland (v) 5-7 (na strafworpen)
Dinsdag 6 december, Athene, 19.00 uur: Griekenland – Nederland (m)
Dinsdag 20 december, Utrecht, 20.00 uur: Nederland – Rusland (v) (*)
Dinsdag 10 januari, Eindhoven, 20.00 uur: Nederland – Kroatie (m) (*)
Dinsdag 14 februari, Frankrijk: Frankrijk – Nederland (m)
Dinsdag 21 februari, Nijverdal, 20.00 uur: Nederland – Griekenland (v)
Dinsdag 14 maart, Den Haag, 20.00 uur: Nederland – Griekenland (m)
Dinsdag 28 maart, Rusland: Rusland – Nederland (v)
Dinsdag 11 april, Kroatië: Kroatië – Nederland (m)

(*) Kaarten voor de eerste twee thuiswedstrijden in de World League (vrouwen en mannen) kunnen worden besteld worden via de ticketshop van de KNZB (www.knzb.nl/tickets).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!