Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vos wint in Diegem tweede veldrit na rentree, ook zege Van der Poel

Vos wint in Diegem tweede veldrit na rentree, ook zege Van der Poel

Cheer!

Marianne Vos heeft vrijdag de Superprestige-veldrit van het Belgische Diegem op haar naam geschreven. Het was pas haar tweede cross na een afwezigheid van bijna twee jaar. Bij de mannen ging de zege naar Mathieu van der Poel.

Deel dit artikel op social media

Vos kwam solo over de finish in de veldrit die onder kunstlicht werd verreden. In de slotronde moest de 29-jarige Nederlandse nog wel alles geven om de Belgische Sanne Cant van zich af te houden, maar ze deed dat met verve.

Vos begon na het WK veldrijden van begin 2015 in Tabor te sukkelen. Blessures hielden haar heel lang van de fiets en mede daardoor besloot Vos het veldritseizoen 2015/2016 te laten schieten. Ze maakte afgelopen zaterdag in Antwerpen met de vierde plaats al een veelbelovende rentree.

In Diegem liet de zevenvoudig wereldkampioene in het veldrijden het initiatief aanvankelijk aan de sterk rijdende Cant, maar in de voorlaatste ronde schroefde de Nederlandse - die ook wereldtitels op de weg en olympisch goud op de weg en de baan in bezit heeft - het tempo op.

Met een kleine voorsprong op de Belgische kampioene begon Vos aan de laatste ronde, waarin ze stand hield.

Blij

"Ik ben hier heel blij mee", was de eerste reactie van Vos bij Sporza. "Het is een snel parcours, maar ook zwaar. Sanne maakte het me niet gemakkelijk."

De Brabantse zal de komende weken nog een flink aantal crossen rijden. Ze hoopt geselecteerd te worden voor het WK eind januari in het Luxemburgse Bieles.

Mannen

Bij de mannen spitste de strijd zich zoals gebruikelijk dit seizoen toe tussen Van der Poel en zijn Belgische concurrent Wout van Aert.

De rivalen maakten er een spannend duel van, maar de Nederlander wist de wereldkampioen door een demarrage in de laatste ronde voor de vierde cross op rij af te troeven.

Van Poel won zo voor het derde jaar op rij in Diegem.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marianne en Mathieu aan!