Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vos vierde bij rentree als veldrijdster, zege Van der Poel

Vos vierde bij rentree als veldrijdster, zege Van der Poel

Cheer!

ANTWERPEN - Marianne Vos heeft zaterdag na bijna twee jaar haar rentree gemaakt in het veldrijden. De 29-jarige Brabantse reed in de Scheldecross in Antwerpen direct naar de vierde plaats. Bij de mannen ging de zege naar Mathieu van der Poel.

Deel dit artikel op social media

De overwinning was voor de Belgische Sanne Cant, die in de sprint nipt met de Nederlandse Sophie de Boer afrekende. De Tsjechische Katarina Nash werd derde.

Wereldkampioene Thalita de Jong, die zaterdag als vijfde finishte, gaat nog steeds aan de leiding in het algemeen klassement van DVV Trofee.

De 29-jarige Vos keek al met al tevreden terug op haar terugkeer. "Ik ben wel een beetje moe. Halverwege de wedstrijd kreeg ik een inzinking, maar ik wist me te herpakken", zei ze tegenover Sporza.

Samen met Cant probeerde Vos vanuit de achterhoede terug te komen. De Belgische slaagde daarin en wist in de sprint haar wiel net voor dat van De Boer te drukken. Vos kon niet volgen en stelde zich tevreden met de vierde plek.

2015

Vos, zevenvoudig wereldkampioene veldrijden, reed voor het laatst een cross in januari 2015. Toen eindigde ze bij het WK veldrijden in Tabor als derde. Mede door blessures besloot Vos het hele vorige seizoen te laten schieten.

De oud-kampioene wil na de Scheldecross nog meer veldritten rijden. Zo verschijnt ze ook aan de start van de Vlaamse crossen in Diegem, Heusden-Zolder en Loenhout.

In januari wil de Brabantse ook nog aan zes veldritten deelnemen, waaronder het Nederlands kampioenschap in Sint-Michielsgestel en het WK in het Luxemburgse Bieles, mits ze daarvoor wordt geselecteerd.

Van der Poel

Van der Poel vocht bij de mannen een verbeden strijd uit met de Belgische wereldkampioen Wout Van Aert en diens landgenoot Kevin Pauwels. Van Aert moest genoegen nemen met de tweede plaats, Pauwels werd derde.

Pas in de laatste ronde wist de Nederlander het Belgische duo achter zich te laten. Van der Poel ging erg laat in de remmen en dook daardoor als eerste de afsluitende zandstrook in. Die voorsprong hield hij in de laatste honderden meters naar de finish vast.

"We waren echt aan elkaar gewaagd", aldus de 21-jarige Van der Poel. "Het moest in de laatste bocht gebeuren en gelukkig slaagde ik daarin."

Voor Van der Poel is het de tweede zege van het seizoen in de DVV Trofee, na de Flandriencross van eind november.

Vorig jaar zegevierde Van Aert, die in het algemeen klassement van DVV Trofee nog altijd riant aan kop gaat, nog in Antwerpen. Zijn voorsprong op Pauwels, de nummer twee, bedraagt meer dan twee minuten.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marianne en Mathieu aan!