Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen haalde dit seizoen de meeste coureurs in

Verstappen haalde dit seizoen de meeste coureurs in

Cheer!

Max Verstappen heeft volgens Pirelli, de bandenleverancier in de Formule 1, afgelopen seizoen de meeste inhaalacties uitgevoerd.

Deel dit artikel op social media

Verstappen haalde 78 keer een rivaal in, meldt Pirelli maandag in zijn uitgebreide cijferrapport over het Formule 1-seizoen. In totaal registreerde het Italiaanse bedrijf 866 inhaalmanoeuvres, een gemiddelde van 41,2 per Grand Prix.

Pirelli telt een inhaalactie alleen als deze niet plaatsvindt in de openingsronde en als de nieuwe positie tot de finishlijn van het rondje wordt behouden.

Sebastian Vettel ging de boeken in als minst gepasseerde coureur van 2016. Hij werd in het hele seizoen slechts één keer ingehaald. Dat was door Verstappen in de Grand Prix van Brazilië. In die regenrace maakte de Nederlander indruk met een reeks van inhaalacties die de rijder van Red Bull Racing naar de derde plaats voerde.

Verstappen kreeg na afloop van het seizoen voor het derde jaar op rij de prijs van de internationale autosportbond FIA voor de mooiste inhaalactie. Dat was voor de wijze waarop hij wereldkampioen Nico Rosberg (Mercedes) in de stromende regen buitenom passeerde in Brazilië.

Red Bull

Red Bull was het team met de meeste inhaalmanoeuvres. Daniel Ricciardo (61), Verstappen (60) en Daniil Kvyat (15) waren goed voor 136 acties. Mercedes-coureurs Rosberg en Lewis Hamilton werden maar zeven keer ingehaald, het minst van alle teams.

Lewis Hamilton was goed voor de meeste inhaalacties in één race. De Brit noteerde volgens Pirelli in de Grand Prix van China achttien inhaalacties.

Valtteri Bottas scherpte dit jaar het snelheidsrecord aan in de Formule 1. De Fin van Williams haalde tijdens de Grand Prix van Mexico een topsnelheid van 372,5 kilometer per uur.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!