Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Veelers (32) stopt vanwege knieproblemen per direct met wielrennen

Veelers (32) stopt vanwege knieproblemen per direct met wielrennen

Cheer!

Tom Veelers heeft zijn loopbaan per direct beëindigd. Knieproblemen dwingen de 32-jarige renner van Giant-Alpecin tot stoppen.

Deel dit artikel op social media

Veelers heeft al lange tijd last van zijn knie. Begin 2015 onderging hij twee operaties, maar dat zorgde niet voor verbetering. De Nederlander reed al twee jaar geen koersen meer.

"Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik niet langer kan leven met de onzekerheid of ik ooit nog op het hoogste niveau zal terugkeren en zonder echte vooruitgang in mijn herstel", zegt Veelers donderdag op de website van zijn ploeg. Hij blijft wel verbonden aan Giant-Alpecin, dat volgend jaar verder gaat als Sunweb-Giant.

"Het besef dat mijn loopbaan ten einde was, kwam geleidelijk. Maar het versnelde toen ik met de leiding ging praten over mijn toekomst en de mogelijkheden binnen de ploeg."

Het is nog niet duidelijk wat voor functie Veelers krijgt, maar de Nederlandse ploegbaas Iwan Spekenbrink is blij dat hij bij Giant-Alpecin blijft. "Tom heeft negen jaar voor ons gereden en heeft met iedereen een goede relatie. Hij heeft de potentie om een waardevol lid van onze staf te worden", aldus Spekenbrink.

Dankbaar

Veelers won in zijn loopbaan geen aansprekende koersen. Hij reed in 2012, 2013 en 2014 de Tour de France, in 2011 de Vuelta a España en in 2014 de Giro d'Italia en trok daar vooral de sprint aan voor renners als Marcel Kittel en John Degenkolb. In 2013 werd hij dertiende in Parijs-Roubaix.

"Ik kijk blij en trots terug op mijn carrière", zegt Veelers. "Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen en heb geleerd om in een hecht team te functioneren en ook succes te hebben."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!