Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Haar, Boom en Vos in selectie voor WB-veldrit Heusden-Zolder

Van der Haar, Boom en Vos in selectie voor WB-veldrit Heusden-Zolder

Cheer!

HEUSDEN - Bondscoach Gerben de Knegt van de Nederlandse veldrijders heeft Lars van der Haar, Lars Boom en Marianne Vos opgenomen in zijn selecties voor de wereldbeker in Heusden-Zolder op tweede kerstdag.

Deel dit artikel op social media

De 25-jarige Van der Haar hoopt in de Belgische cross zijn rentree te maken nadat hij er bijna twee maanden uitlag door een spierscheuring in zijn bovenbeen.

De Europees kampioen en nummer twee van het laatste WK zal vrijdag definitief beslissen of hij voldoende hersteld is van zijn blessure om te starten, meldt de KNWU maandag. De verwachting was dat hij acht tot twaalf weken uit de roulatie zou zijn.

Boom zal in Heusden-Zolder voor het eerst dit seizoen aan de start staan van een wereldbekercross. De wereldkampioen van 2008, die zich hoopt te kwalificeren voor het WK van eind januari 2017 in Luxemburg, reed deze maand al wel een paar kleinere veldritten.

Mathieu van der Poel is de kopman van de mannenselectie. De 21-jarige Brabander boekte zondag in Namen zijn derde zege van dit seizoen in de wereldbeker.

Blessures

Vos reed zaterdag in de Scheldecross in Antwerpen haar eerste veldrit sinds ze in januari 2015 derde werd bij het WK in 2015.

Mede door blessures besloot de zevenvoudig wereldkampioene veldrijden het hele vorige seizoen te laten schieten.

Volledige Nederlandse selectie mannen: Mathieu van der Poel, David van der Poel, Corne van Kessel, Thijs van Amerongen, Stan Godrie, Patrick van Leeuwen, Lars Boom, Lars van der Haar.

Volledige Nederlandse selectie vrouwen: Sophie de Boer, Maud Kaptheijns, Thalita de Jong, Lucinda Brand, Marianne Vos, Manon Bakker, Inge van der Heijden, Yara Kastelijn of Ceylin del Carmen Alverado.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marianne en Lars aan!