Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Thomsen blij met snelle aanvalsspel van Oranje tegen Servië

Thomsen blij met snelle aanvalsspel van Oranje tegen Servië

Coaching RoadToTokyo

Cheer!

GÖTEBORG - Bondscoach Helle Thomsen roemde maandag het snelle aanvalsspel van de Nederlandse handbalsters in het EK-duel met Zweden. Oranje won in Göteborg met 35-27.

Deel dit artikel op social media

"Servië maakte het ons best lastig, maar we speelden aanvallend goed. Er zat snelheid in. Bovendien kon ik steeds roteren met de speelsters, dat hield het tempo er ook in", zei de Deense coach, die kort voor het EK aantrad als opvolger van Henk Groener.

Door de zege op Servië lonkt nu nadrukkelijk de halve finale op het EK. Een zege op Spanje in de laatste groepwedstrijd op woensdag volstaat daarvoor.

"Mooi dat Duitsland een punt heeft verspeeld tegen Spanje, maar we moeten ons blijven concentreren op onze eigen wedstrijden. Winnen van Spanje is het volgende doel en dan staan we in de halve finales", zei Thomsen.

Angela Malestein scoorde vijf keer en werd uitgeroepen tot beste speelster van de wedstrijd. Ze was tevreden over het spel van haar eigen ploeg.

"In verdedigend opzicht kan het nog beter, maar we speelden heel snel en daarom wonnen wij. We zijn allemaal fit en kunnen dit hoge tempo in de rest van het toernooi vasthouden", zei de rechterhoekspeelster.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Helle aan!