Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Shorttracksters pakken zilver op wereldbeker in Gangneung

Shorttracksters pakken zilver op wereldbeker in Gangneung

Cheer!

GANGNEUNG - De Nederlandse shorttracksters hebben zondag het zilver veroverd op de aflossing bij de wereldbekerwedstrijden in het Zuid-Koreaanse Gangneung.

Deel dit artikel op social media

Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Rianne de Vries en Lara van Ruijven eindigden in de finale van de 3000 meter relay achter Zuid-Korea.

Canada en China vielen al vroeg in de wedstrijd tegen de boarding en konden een goede klassering vergeten. Het is de vierde keer dit seizoen dat de Nederlandse vrouwen een podiumplaats pakken.

De mannenploeg kwam zondag niet in actie vanwege een straf in de halve finale van de 5000 meter aflossing. Sjinkie Knegt, Itzhak de Laat, Daan Breeuwsma en Adwin Snellink kwamen zaterdag als tweede over de finish, maar werden na afloop door de jury naar de laatste plaats verwezen. Knegt had tijdens de race een Canadese schaatser omver geduwd.

Hongarije ging er zondag in de finale met de winst vandoor. Zilver was er voor Canada en de Verenigde Staten moesten genoegen nemen met het brons.

Schulting

Een individuele zege zat er zondag voor Schulting niet in. Op de 1000 meter viel ze met de vierde plaats net buiten het podium. In de laatste bocht probeerde ze vanuit de vierde positie op te schuiven naar de derde plek, maar de Nederlandse kwam zes duizendsten tekort om de Zuid-Koreaanse Suk Hee Shim van het brons af te houden.

De Britse Elise Christie schreef de kilometer met gemak op haar naam. Yihan Guo uit China werd derde.

De Vries, die zaterdag vierde werd op de 1000 meter, wist op de 500 meter niet voor een nieuwe stunt te zorgen. Ze werd derde in haar halve finale, niet genoeg voor een plek in de A-finale. Ze eindigde uiteindelijk als zesde op de kortste afstand.

Bij de mannen was er op de slotdag van de wereldbekerwedstrijden in de olympische hal van 2018 geen Nederlands succes. De Laat, een dag eerder nog winnaar in de B-finale van de 1000 meter, en Dennis Visser strandden in de kwartfinales van de kilometer.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Suzanne, Rianne, Yara, Itzhak, Lara, Dennis en Sjinkie aan!