Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Sanne Wevers Sportvrouw van het Jaar 2016

Sanne Wevers Sportvrouw van het Jaar 2016

Cheer!

AMSTERDAM - In de RAI in Amsterdam is turnster Sanne Wevers gekozen tot Sportvrouw van het Jaar 2016.

Deel dit artikel op social media

Het juryrapport:

Nooit eerder pakte een Nederlandse turnster een individuele medaille op de Olympische Spelen. Sanne Wevers maakt in Rio de Janeiro op onovertroffen wijze een eind aan die traditie en grijpt het goud. Zij piekt op het juiste moment op de balk. Het hoogtepunt is een drievoudige pirouette die ze afsluit met een spagaatsprong. Dat kunststukje laat ze voorafgaan door meerdere (tweevoudige) ‘Wevers-pirouettes’ en een foutloze flikflak. "Fenomenaal, historisch en ongekend", jubelt verslaggever Hans van Zetten in zijn televisiecommentaar.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sanne aan!