Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Rolstoeltennisster Griffioen wint derde Masterstitel

Rolstoeltennisster Griffioen wint derde Masterstitel

Cheer!

LONDEN – Jiske Griffioen heeft haar titel op de Wheelchair Tennis Masters in Londen geprolongeerd. In een spannende finale was ze met 6-4, 6-4 te sterk voor Yui Kamiji (Japan). In totaal is het de derde Masterstitel voor de 31-jarige Nederlandse. Ook in 2012 won ze het internationale eindejaarstoernooi.

Deel dit artikel op social media

Zowel Griffioen als Kamiji had moeite haar eigen servicegames te behouden, waardoor het lange tijd een duel was dat alle kanten op kon gaan. In de slotfase was de Nederlandse nummer één van de wereld echter net iets beter dan haar Japanse tegenstander. De overwinning in Londen voelde als een opluchting, erkende Griffioen. “Het ging deze week zeker niet makkelijk. Ik heb na de Paralympische Spelen geen wedstrijd meer gespeeld, dus miste het wedstrijdritme. En Kamiji is een tegenstander tegen wie ik het vaak moeilijk heb.”

Griffioen sluit het succesvolste jaar uit haar carrière af met deze titel. Daarnaast won ze dit jaar de Australian Open, Wimbledon en twee keer goud op de Paralympische Spelen. “Beter kan het bijna niet”, lacht ze. “Komend jaar ga ik me richten op de grandslamtoernooien, die zijn erg belangrijk. Ik ga gewoon weer hard trainen en hard werken om mooie overwinningen te blijven boeken.”

Derde plaats

Diede de Groot en Marjolein Buis streden in Londen om de derde plaats. Dat duel werd gewonnen door De Groot, die met 6-1, 6-1 te sterk was.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jiske aan!