Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Polman vindt dat handbalsters enorme groei hebben doorgemaakt

Polman vindt dat handbalsters enorme groei hebben doorgemaakt

RoadToTokyo

Cheer!

GÖTEBORG - Hoewel Estavana Polman erg teleurgesteld is over het mislopen van het goud met de handbalsters op het EK, beseft de opbouwspeelster van Oranje dat de ploeg zich in de afgelopen maanden snel ontwikkeld heeft.

Deel dit artikel op social media

Nederland ging zondag nipt onderuit tegen Noorwegen in de EK-finale 29-30. In de WK-finale van 2015 en de bij de strijd om olympisch brons afgelopen zomer verloor Oranje ook al van Noorwegen, maar met een veel grotere marge.

"We gingen alleen voor goud", zei Polman tegen de NOS. "We zeiden vooraf tegen elkaar: als we het kunnen, dan kunnen we het vandaag."

"We zijn enorm gegroeid en volwassen geworden in ons spel. Op het WK verloren we met acht doelpunten verschil, nu met één. En als de wedstrijd nog één minuut langer had geduurd, hadden we gewonnen. Maar dat is achteraf makkelijk praten."

In de slotseconden kreeg Nederland, dat dichterbij was gekropen in de laatste minuten, nog een kans op de gelijkmaker. Danick Snelder kreeg een vrije bal echter niet bij Nycke Groot, waarna de wedstrijd voorbij was.

Supertoernooi

Volgens de 24-jarige Polman, die in clubverband uitkomt voor het Deense Team Esbjerg, zal het langzaam tot de handbalsters gaan doordringen dat er iets moois is bereikt.

"We zijn heel dicht bij die top gekomen, hebben een supertoernooi gespeeld. Vorig jaar stonden we te juichen met een zilveren plak, nu zijn we verdrietig. Maar over een paar dagen komt vast het besef dat we een geweldig toernooi hebben gespeeld."

Wester

Keepster Tess Wester baalde net als Polman van het nipte verlies tegen Noorwegen. "We hadden eigenlijk de hele wedstrijd grip. Van beide kanten was het een goede pot. Het is heel zuur dat we aan het kortste eind trokken", zei ze.

"We hebben laten zien dat we waard zijn, maar we hadden kunnen winnen. Dat maakt het zuur. We waren aan elkaar gewaagd, maar ik had graag goud gewild."

Desondanks vindt ook de 23-jarige Wester dat de handbalsters zichzelf op de kaart hebben gezet. "Het hele toernooi hebben we laten zien dat we sterk terug kunnen komen. Dit was ook zo'n vechtwedstrijd."

"In het laatste kwartier hielden we het vertrouwen dat het wel goed kon komen. Helaas gebeurde dat niet."

Het EK in Zweden was het eerste toernooi onder de nieuwe bondscoach Helle Thomsen. De beste prestatie van Oranje op een Europese titelstrijd was tot dit jaar een zevende plaats.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Estavana en Tess aan!