Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Operatie voor Cheryl Maas na val op World Cup

Operatie voor Cheryl Maas na val op World Cup

EK en WK

Cheer!

MÖNCHENGLADBACH - De blessure die Cheryl Maas opliep bij de World Cup big air in Mönchengladbach vanavond, is ernstiger dan in eerste instantie gedacht. In het ziekenhuis werd bij de 32-jarige snowboardster een breukje in haar oogkas geconstateerd. Daarvoor moet ze onder het mes.

 

Deel dit artikel op social media

Maas ging in de laatste run van de finale onderuit bij een poging tot een backside 1080. “Hopelijk houdt dit me niet al te lang van mijn snowboard”, keek ze na het slechte nieuws hoopvol vooruit. Hoe lang het herstel precies gaat duren, is vooralsnog niet duidelijk. De verwachting is wel dat ze dit seizoen snel weer in actie kan komen.

Bij de World Cup in Mönchengladbach eindigde Maas uiteindelijk als vijfde achter de Oostenrijkse winnares Anna Gasser.

Maas plaatste zich in de kwalificaties als derde voor de finale (top zes). In de strijd om de medailles zette ze in haar eerste run een goede switch backside 540 neer, maar bracht haar tweede sprong - backside 720 - niet tot een goed einde. Bij de derde en laatste poging wilde ze er nog een schepje bovenop doen en ging ze voor een backside 1080. In het format van de nieuwe olympische discipline (beste twee runs tellen) had ze met deze trick een flinke sprong naar het podium kunnen maken. In plaats daarvan maakte ze een harde klapper.

Mannen

Bij de mannen eindigde de wedstrijd voor de Nederlandse Niek van der Velden ook niet zoals hij gehoopt had. In de kwalificaties wist het 16-jarige talent zijn runs niet goed te landen, waardoor hij als 46e eindigde en de finale (top 10) misliep. De Fin Roope Tonteri ging er in de eindstrijd met het goud vandoor.

Bij de volgende World Cup big air in het Amerikaanse Copper (15 t/m 17 december), staan Van der Velden en Maas opnieuw aan de start.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Cheryl aan!