Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Noren verwijzen Nederlandse schaatsers naar zilver op team pursuit

Noren verwijzen Nederlandse schaatsers naar zilver op team pursuit

EK en WK

Cheer!

HEERENVEEN - De Noorse schaatsers hebben Nederland vrijdag bij de wereldbeker in Heerenveen naar het zilver verwezen op de ploegenachtervolging. Op de 500 meter speelden de Nederlanders geen rol van betekenis.

Deel dit artikel op social media

Patrick Roest, Douwe de Vries en Jan Blokhuijsen kwamen in het vernieuwde Thialf tot een tijd van 3.43,04 op de team pursuit. Daarmee was het Oranje-trio  langzamer dan Noorwegen (3.42,43). Het brons ging in 3.43,53 naar de Italianen.

Nederland won dit onderdeel in Harbin en Nagano en werd vorige week in Astana na gediskwalificeerd na een valpartij.

De ploeg van bondscoach Geert Kuiper gaat wel aan de leiding in de wereldbekerstand met 280 punten, tien meer dan Noorwegen en Japan.

500 meter

Op de 500 meter was Jan Smeekens met de achtste tijd (34,96) de beste Nederlander. De overwinning ging naar Ruslan Murashov, die tot 34,50 kwam. De Rus was vorige week bij de wereldbeker in Astana ook al de sterkste op de tweede 500 meter.

Murashov bleef met zijn tijd de Pool Artur Was (34,79) en de Amerikaan Mitchell Whitmore (34,81) voor. De Russische wereldkampione sprint Pavel Kulizhnikov kwam met 34,93 niet verder dan de zesde tijd.

Daidai Ntab, die bij de wereldbeker in Astana nog verraste met goud op de eerste 500 meter, moest met 35,01 genoegen nemen met de twaalfde plek. Kai Verbij zette met 34,97 de tiende tijd neer en Ronald Mulder eindigde met 35,16 als zeventiende.

Michel Mulder

Eerder op vrijdag kwam Michel Mulder in actie in de B-groep. De olympisch kampioen op de 500 meter werd met 35,35 vierde.

In het wereldbekerklassement blijft Kulizhnikov met 425 punten aan de leiding staan. De Rus heeft 120 punten voorsprong op Murashov. Ntab bezet met 248 punten de derde plaats.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Douwe, Patrick en Jan aan!