Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nog niet pijnvrije Nuis geniet van unieke dubbel in Thialf

Nog niet pijnvrije Nuis geniet van unieke dubbel in Thialf

EK en WK

Cheer!

HEERENVEEN - Ondanks pijn in zijn schouder door een ongelukje op de mountainbike zette Kjeld Nuis een unieke prestatie neer bij de wereldbeker in Thialf. Voor het eerst wist de Zuid-Hollander in één weekend zowel de 1000 meter als de 1500 meter te winnen.

Deel dit artikel op social media

"Het is super dat ik hier mijn eerste dubbel pak, dat vind ik heel belangrijk", aldus Nuis zondag na zijn zege op de 1000 meter. Zaterdag was hij in Heerenveen ook al de beste op de 1500 meter.

"Dat het hier in het nieuwe Thialf lukt voor het thuispubliek, geeft deze dubbel een extra lading. Het is prachtig om in een buitenbocht langs een muur van herrie te rijden. Bovendien reed ik ook nog mijn snelste tijd ooit in Thialf, het kan dus niet op."

Nuis bleef met 1.08,21 maar vijf honderdsten boven het baanrecord van de Rus Pavel Kulizhnikov.

"Ik had hier graag als eerste onder de 1.08 gereden, maar technisch was het een heel sterke rit. Ik ben pas net terug van een trainingskamp in Collalbo, dus over twee weken moet het normaal gesproken nog wat harder kunnen bij de NK afstanden."

Pijnstillers

Nuis reed ook zondag met een ingetapete schouder en pijnstillers, omdat hij vorige week in Collalbo bij een afdaling met zijn mountainbike tegen een boom knalde.

"Ik maak me niet heel veel zorgen om mijn schouder, maar het is nu wel meer dan een week geleden en het doet nog steeds wel veel pijn. Ik ga daarom misschien maandag nog wel even naar het ziekenhuis om een echo te laten maken."

Door zijn twee gouden medailles in Thialf kon Nuis uiteindelijk lachen om zijn ongelukje in Italië, maar zijn coach Jac Orie vertelde zondag dat hij direct na de botsing vreesde dat zijn pupil niet zou kunnen starten in Heerenveen.

"Kjeld liep me eerst nog voorbij in de lobby van het hotel. Toen dacht ik nog: wat loop je raar", aldus Orie. "Ik ben er boos over geweest, het was ook niet de afspraak, maar het is gelukkig goed afgelopen. Voor hetzelfde geld was zijn seizoen voorbij geweest."

Risico's

De coach van Lotto-Jumbo weet dat zijn pupil ervan houdt om af en toe risico's te nemen.

"Maar ik kan wel wat anders voor hem verzinnen dan van een heuvel af op zijn mountainbike. Misschien kan hij zijn fiets slopen? Zo lang hij zijn eigen lichaam maar niet op het spel zet."

"Het is in ieder geval een goede les geweest. Kjeld besefte het zelf ook maar al te goed, hij is flink geschrokken. Hij is geen domme jongen, maar het is was wel een heel domme actie."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kjeld aan!